Snoet kanelkrans

24. november 2022 af .

Foto: Stine Christiansen

Et kæmpe kanelbrød formet som en smuk krans og pyntet med silkebånd.

Bemærk
Hævetid: 1 time og 20 minutter

Ingredienser

Sådan gør du

Smelt smørret i en gryde, og tilsæt mælk. Tag gryden af varmen, og lad blandingen køle af, til den er lun. Rør gæren ud i mælkeblandingen.
Tilsæt sukker, kardemomme, salt, æg og mel lidt ad gangen, og ælt dejen godt sammen på en røremaskine i 5-7 minutter, til dejen er glat og smidig. Lad dejen hæve lunt og tildækket i 1 time.
Rør smør, farin, kanel og mel sammen til en ensartet remonce i en skål.
Hæld dejen ud på et meldrysset bord, og rul den ud til en aflang firkant på 45 x 30 cm. Smør kanelremoncen ud på dejen i et jævnt lag med en paletkniv. Rul dejen sammen til en roulade på den lange led.
Skær rouladen igennem på langs, så du har 2 smalle og aflange dejstykker. Saml de 2 dejstykker i toppen, og sno dem forsigtigt omkring hinanden. Form den snoede dej til en krans, og saml enderne.
Læg kransen på en bageplade med bagepapir, dæk den med et fugtigt viskestykke, og lad den efterhæve i 20 minutter.
Tænd ovnen på 200°. Pensl kanelkransen med sammenpisket æg, og bag den i ovnen i 16-18 minutter, til den er gylden og gennembagt. Afkøl kransen på en bagerist. Pynt evt. med et silkebånd inden servering.

Tip!

Du kan også pynte kanelkransen med glasur.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar