Snoede snegle med blommer

3. oktober 2022 af .

Foto: Betina Hastoft

Hvis du trækker lidt i de smagfulde snegle, bliver fornøjelsen større, og remonce og blommefyld kommer endnu mere til sin ret.

Bemærk
Hviletid, dej: 1 time og 15 minutter

Ingredienser

Sådan gør du

Lun mælken i en gryde, tag gryden af varmen, og rør gæren ud i mælken. Tilsæt salt, sukker, vaniljesukker og æg, og rør det hele godt sammen.
Smuldr smørret i halvdelen af melet i en skål, og rør det i gærblandingen. Tilsæt resten af melet lidt ad gangen, og ælt dejen grundigt, til den er blød og smidig. Lad dejen hvile tildækket i 45 minutter.
Skyl blommerne, og skær dem i mindre stykker. Varm langsomt blommer, vaniljesukker og majsstivelse op i en gryde, til blommerne er helt bløde, og konsistensen er som en kompot.
Skær smørret i tern, og ælt smør og sukker sammen til en remonce i en skål.
Rul dejen ud til en stor firkant med en størrelse på ca. 30 x 30 cm på et meldrysset bord. Smør remonce på dejen, fordel herefter blommekompot, og drys til sidst med mandelmel.
Rul dejen sammen til en roulade, skær den ud i 12 skiver, og sno hver skive, så de bliver aflange snurrer. Fordel dem på en bageplade med bagepapir, og lad dem hæve til dobbelt størrelse i ca. 30 minutter.
Tænd ovnen på 200°. Bag de snoede snegle i ca. 20 minutter, til de er gyldne. Lad dem afkøle på bagerist i 10 minutter inden servering.

Tip!

Du kan sagtens fryse de snoede snegle ned, og gemme dem til en anden god gang.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar