Snoede kardemommeboller med vaniljecreme
16. december 2021
af
Cecilia Fahlström.
Foto: Stine Christiansen
Spred glæde, hygge og en herlig duft af hjemmebag med disse yndige snoede kardemommeboller med vaniljecreme. De er slet ikke så svære at lave, som de ser ud til.
Bemærk
Hævetid: 1 time og 40 minutter.
Ingredienser
Sådan gør du
Opløs gær i lunken sødmælk. Tilsæt hvedemel, sukker, salt, stødt kardemomme, kandiseret appelsinskal, sukat i små stykker og rosiner. Ælt i ca. 3 minutter, til dejen er ensartet.
Tilsæt blødt smør i små stykker, og ælt smørret ind i dejen. Ælt dejen igennem, indtil den er smidig og elastisk (ved mellem hastighed i mindst 10 minutter, hvis du bruger røremaskine).
Form dejen til en kugle, og dæk skålen med et fugtigt klæde. Lad dejen hæve ca. 1 time til dobbelt størrelse. Rul dejen ud til en rektangel på et meldrysset bord.
Varm fløde og mælk op til kogepunktet i en gryde. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og tilsæt både vaniljekorn og -stang.
Pisk æg og sukker sammen i en skål. Tilsæt majsstivelse under piskning. Bland en lille smule af mælkeblandingen i skålen med æggeblandingen, og bland derefter hele æggeblandingen i gryden.
Varm op ved svag varme under omrøring, til cremen tykner. Den må ikke koge. Tag af varmen, og afkøl.
Rør smør, kardemomme og sukker sammen i en skål, og smør det på den nederste halvdel af den udrullede dej.
Fold den øverste halvdel af dejen ned over den nederste halvdel med remoncen. Rul dejen let ud til en rektangel igen. Skær i ca. 18 strimler på den korte led på 2 cm i bredden med en skarp kniv.
Sno en strimmel rundt om sig selv, og form en cirkel. Placér cirklen på en bageplade med bagepapir, og fortsæt, indtil alle boller er formet.
Lad de snoede boller efterhæve tildækket i ca. 40 minutter. Forvarm ovnen til 225°.
Pensl bollerne med et sammenpisket æg, og bag dem i ovnen i 8 minutter. Tag hurtigt bollerne ud af ovnen, og placér 1 spsk. vaniljecreme midt på hver bolle. Sæt bagepladen tilbage i ovnen, og bag, indtil bollerne bliver gyldne.
Tip!
Drys et tyndt lag flormelis over bollerne gennem en lille sigte inden servering.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk