Snoede brødstænger med asparges og parmaskinke
1. juni 2018
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
Brødstænger er en lækker snack, der både kan bruges som mellemmåltid, i madpakken og som en lækkerbid til middagsgæster, før I sætter jer til bords.
Bemærk
Hævetid: I alt 1 time.
Ingredienser
Sådan gør du
Opløs gæren i vandet i en skål. Tilsæt olivenolie, honning, salt og grahamsmel, og rør det sammen. Tilsæt hvedemelet lidt ad gangen, og ælt dejen, til den er glat og smidig. Lad dejen hæve tildækket<br />
et lunt sted i ca. 45 minutter.
Skyl aspargesene, og knæk den nederste ende af. Skær parmaskinken igennem på langs til smalle stykker.
Ælt dejen igennem, og del den i passende små stykker. Rul dejstykkerne til aflange tynde ruller.
Rul en skive parmaskinke omkring hver asparges, og rul derefter en dejrulle rundt om parmaskinken. Fordel de snoede brødstænger på en bageplade med bagepapir.
Pensl brødstængerne med sammenpisket æg, og drys med sesamfrø. Lad dem efterhæve på bagepladen i 15 minutter.
Varm ovnen op til 200°. Bag brødstængerne i ovnen i 10-12 minutter, til dejen er gylden og gennembagt. Servér dem lune og nybagte.
Tip!
Du kan servere brødstængerne med en hjemmelavet pesto som dip. Blend en håndfuld frisk basilikum sammen med 1 fed hvidløg, 1 dl olivenolie, 25 g parmesan og 50 g pinjekerner i en minihakker.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk