Snobrød

18. juni 2021 af .

Foto: Stine Christiansen

Noget af det bedste om sommeren er snobrød og pølser. Det kræver lidt ekstra arbejde at bage brødet selv over bål eller grill, men det er hele arbejdet værd, når man smager første bid.

Bemærk
Hævetid: 30 minutter.

Ingredienser

Sådan gør du

Smulr gæren, og rør den ud i lunkent vand. Tilsæt salt og sukker.
Tilsæt næsten alt mel, og ælt dejen godt igennem, til den er glat. Klistrer dejen, kan du tilsætte mere mel. Lad dejen hæve tildækket i ca. 30 minutter.
Find en snobrødspind. Afbark og spids den evt. i den ene ende. Pinden må gerne være lang, så du ikke skal sidde helt inde i bålet, eller kort, så den kan ligge selv på grillen og bare blive vendt med mellemrum.
Tag en klat dej, rul den til en lang pølse, og sno den omkring pinden. Jo tyndere brød, desto hurtigere bliver det bagt.
Hold snobrødet ind over gløderne. Sørg for, at der ikke er flammer, så brødet ikke bliver brændt. Bag stille og roligt brødet lysebrunt i 12-15 minutter.
Rør ketchup og karry sammen i en skål. Grill pølserne.
Træk brødet af pinden. Tilsæt ketchup i brødene og dernæst pølsen.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk

SÅDAN LAVER DU DE BEDSTE SNOBRØD

Du skal ikke bruge mange ingredienser for at lave den perfekte snobrødsdej. Lav en simpel dej af vand, gær, sukker, salt og hvedemel, og lad den hæve i 30 minutter. Vupti, så er du klar til brød over bål.

Kan snobrødsdej laves i god tid?

Ja, du kan sagtens lave dejen længe før, du skal bruge den, hvis du vil være forberedt. Så kan du lade dejen hæve længere, evt. på køl. Halvér mængden af gær, og lad dejen hæve i ca. 8 timer. 

Hvor længe kan snobrødsdej holde sig?

Du kan godt lave din dej 1-2 dage, før du skal bruge den. Men du kan faktisk også fryse din snobrødsdej ned.

Når dejen er slået sammen og æltet, deler du den i mindre portioner, drysser hver klump med mel og lægger den i en separat frysepose, som du putter i fryseren. Du skal altså fryse din dej ned, inden den hæver. Lad din frosne dej tø op på køl (eventuelt mens du er på arbejde),og lad den derefter hæve som beskrevet i opskriften, inden du bruger den. Du kan også tø dejklumpen op ved stuetemperatur – så er den klar til brug efter cirka 3 timer.

Vælg den rigtige snobrødspind

Du kan enten bruge en snobrødspind fra naturen, som du snitter og renser, men man kan faktisk også købe snobrødspinde og holdere i byggemarkeder. 

Det gør ingen forskel, hvilken af pindende du bruger. Men bruger du en fra naturen, kan du sørge for at finde en tilpas tyk en, så der er plads til en pølse i brødet, når det er bagt over bålet.

Gå gerne efter hassel, bøg, eg, ahorn, birk, pil eller frugttræer, da de ikke afgiver smag til brødet på samme måde, som gran f.eks. vil gøre.

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar