Snobrød
Noget af det bedste om sommeren er snobrød og pølser. Det kræver lidt ekstra arbejde at bage brødet selv over bål eller grill, men det er hele arbejdet værd, når man smager første bid.
(6)
Ingredienser
Sådan gør du
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
SÅDAN LAVER DU DE BEDSTE SNOBRØD
Du skal ikke bruge mange ingredienser for at lave den perfekte snobrødsdej. Lav en simpel dej af vand, gær, sukker, salt og hvedemel, og lad den hæve i 30 minutter. Vupti, så er du klar til brød over bål.
Kan snobrødsdej laves i god tid?
Ja, du kan sagtens lave dejen længe før, du skal bruge den, hvis du vil være forberedt. Så kan du lade dejen hæve længere, evt. på køl. Halvér mængden af gær, og lad dejen hæve i ca. 8 timer.
Hvor længe kan snobrødsdej holde sig?
Du kan godt lave din dej 1-2 dage, før du skal bruge den. Men du kan faktisk også fryse din snobrødsdej ned.
Når dejen er slået sammen og æltet, deler du den i mindre portioner, drysser hver klump med mel og lægger den i en separat frysepose, som du putter i fryseren. Du skal altså fryse din dej ned, inden den hæver. Lad din frosne dej tø op på køl (eventuelt mens du er på arbejde),og lad den derefter hæve som beskrevet i opskriften, inden du bruger den. Du kan også tø dejklumpen op ved stuetemperatur – så er den klar til brug efter cirka 3 timer.
Vælg den rigtige snobrødspind
Du kan enten bruge en snobrødspind fra naturen, som du snitter og renser, men man kan faktisk også købe snobrødspinde og holdere i byggemarkeder.
Det gør ingen forskel, hvilken af pindende du bruger. Men bruger du en fra naturen, kan du sørge for at finde en tilpas tyk en, så der er plads til en pølse i brødet, når det er bagt over bålet.
Gå gerne efter hassel, bøg, eg, ahorn, birk, pil eller frugttræer, da de ikke afgiver smag til brødet på samme måde, som gran f.eks. vil gøre.