Snitter med havtorncreme

9. september 2022 af .

Foto: Maria Fabricius Tegner

Havtorn har for alvor gjort sig indtog i de danske køkkener, og det er der god grund til. Bærrenes koncentrerede sød-syrlige smag er uimodståelig, og passer f.eks. perfekt ind i en klassisk snitte – her lavet med skør mørdejsbund og løs crumbletop.

Ingredienser

Udstyr

1 firkantet bradepande, ca. 35x25 cm.

Sådan gør du

Udblød husblas i koldt vand i 10 minutter.
Vend havtorn med sukker i en lille gryde. Skræl æblet, skær det i tern, og læg dem i gryden sammen med vand. Giv blandingen et opkog, og lad det simre, til bær og æble kan moses med en gaffel eller en grydeske.
Hæld puréen igennem en fintmasket sigte, så der kun er saft tilbage. Varm saften op i gryden igen, tag den fra varmen, og opløs husblas deri. Lad cremen sætte sig ved stuetemperatur, imens du laver kagebunden.
Tænd ovnen på 175°.
Pisk smør, sukker og vaniljesukker luftigt. Pisk sirup i. Bland mel, bagepulver og salt, og si det i dejen. Tryk dejen ud i en smurt form, og bag bunden i 5 minutter.
Bland alle ingredienserne sammen med hænderne til en jævn, men grov konsistens.
Fordel havtorncremen på kagebunden, drys crumblemassen over, og bag kagen i 25-30 minutter, til overfladen er sprød. Afkøl kagen, og skær den i trekanter med en skarp kniv.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar