Snickerstærte med karamel og peanuts

27. april 2021 af .

Foto: Betina Hastoft

Er du vild med Snickers, vil du elske denne tærte, der er tung og tæt på den helt rigtige måde.

Bemærk
Afkøling: I alt mindst 6 timer.

Ingredienser

Udstyr

1 tærteform, 24 cm i diameter

Sådan gør du

Rør blødt smør, flormelis og salt sammen i en skål. Rør æg i. Tilsæt mandelmel og hvedemel, og ælt dejen forsigtigt sammen. Pak mørdejen ind i husholdningsfilm, og læg den på køl i 1 time.
Rul dejen tyndt ud med en kagerulle på et meldrysset bord, og beklæd tærteformen med dejen. Sæt tærtebunden i fryseren i 1 time.
Tænd ovnen på 175°. Bag den kolde tærtebund i ovnen i 15-20 minutter, til den er let gylden, og afkøl den på en bagerist.
Bland smør, sukker, sirup, fløde og vaniljesukker sammen i en gryde, og bring det i kog. Skru ned til middel varme, og kog blandingen i ca. 20 minutter under omrøring, til karamellen når en temperatur på 120° (brug et mad-termometer).
Drys peanuts i bunden af tærten, hæld karamellen over, og sæt tærten på køl i mindst 4 timer, til karamellen er blevet helt kold og skærefast.
Hak chokoladen, og smelt den i en skål over vandbad. Tilsæt olie, og rør chokolademassen sammen, til den er blank og ensartet.
Fordel chokoladen i et tyndt lag oven på den kolde tærte, og pynt med grofthakkede peanuts og evt. små karamelkugler og spiseligt guldstøv.
Sæt kagen på køl, til chokoladen har sat sig.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar