Snickers-konfekt med dadler og peanutbutter
29. januar 2021
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
De klassiske smage fra en Snickers-bar forvandlet til et lækkert stykke julekonfekt.
Bemærk
Afkøling: Mindst 2½ time
Ingredienser
Udstyr
1 lille firkantet form, ca. 12 x 20 cm.
Sådan gør du
Tag stenene ud af dadlerne, og skær dem i mindre stykker.
Blend dadler, peanutbutter, honning og vaniljepulver sammen til en ensartet masse i en blender eller foodprocessor.
Hæld daddelmassen over i en skål. Hak de saltede peanuts groft, og rør dem i daddelmassen.
Læg bagepapir i en lille firkantet form, og pres daddelmassen ud i bunden af formen i et jævnt lag. Sæt formen på køl i 30 minutter.
Hak chokoladen fint, og smelt den i en skål over vandbad ved lav varme. Rør olie i den smeltede chokolade, og tag skålen af varmen.
Hæld den smeltede chokolade ud over den afkølede daddelmasse, og drys med grofthakkede peanuts på toppen. Sæt formen på køl i mindst 2 timer (gerne til næste dag),til konfekten er helt kold. Tag den ud af formen, og skær den i firkantede konfektstykker. Opbevar konfekten i en lukket beholder på køl indtil servering.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk