Snegle med citronremonce og citronglasur

Sneglene er lette og luftige med en dejlig smag, der hverken er for sød eller for syrlig. Server dem lune til eftermiddagsteen.

Bemærk
Hævetid: I alt 1 time.

Ingredienser

Sådan gør du

Smelt smør og mælk sammen i en gryde ved svag varme, og tilsæt yoghurt. Tag gryden fra varmen.
Smuldr gæren i en stor skål, og hæld den lune mælkeblanding. Rør, til gæren er opløst. Rør sukker, salt, speltmel og det meste af hvedemelet i. Ælt, til dejen er let og smidig, og tilsæt evt. resten af hvedemelet undervejs, mens du ælter.
Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i 30 minutter.
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Rin skallen fra citronen fint. Rør det bløde smør sammen med rørsukker, vaniljekorn, groftrevet marcipan, citronsaft og fintrevet citronskal, og stil remoncen til side.
Rul dejen ud til en firkant på ca. 20 x 40 cm på et meldrysset bord. Smør remoncen jævnt ud over dejen, og rul den stramt sammen på den lange led. Skær rullen i tykke skiver, og læg dem på en bageplade med bagepapir.
Pensl med sammenpisket æg, og lad dem hæve tildækket på bagepladen i 30 minutter.
Varm ovnen op til 210º. Bag sneglene i ovnen i 15 minutter. Afkøl let på en bagerist.
Pres citronen, så saften kan bruges. Rør flormelis og citronsaft sammen, og dekorer sneglene med glasuren.

Tip!

Sneglene smager bedst samme dag, som de er bagt, allerhelst lune. Men de kan også fryses ned (uden glasur) og lunes igen lige før servering.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
1. juni 2018 af .

Foto: Betina Hastoft

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar