Snegle med citroncreme og birkes
10. juli 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Martin Tanggaard
Lækre og bløde snegle med syrlig citroncreme og knasende birkes – det er bagværk, når det er bedst. I denne opskrift bages sneglene i en form, så de holder sammen på den gode creme.
Bemærk
Hævetid: I alt 1½ time.
Ingredienser
Udstyr
en springform
Sådan gør du
Smelt smørret i en lille gryde. Fjern den fra varmen, og hæld mælken i. Hæld det i en skål, og rør gæren ud heri.
Hæld resten i sammen med yoghurt, salt og sukker. Ælt mel i, til dejen er glat og slipper bordet/skålen.
Lad dejen hæve overdækket og lunt i 1 time.
Ælt dejen igennem, og rul den ud til ca. 40 x 20 cm.
Smør lemoncurd på dejen, og drys birkes over – gem lidt til pynt.
Rul dejen sammen som en roulade, og skær den ud i lige store stykker. Sæt sneglene i en foret springform.
Pensl med æg, og drys med de resterende birkes. Lad sneglene hæve i 30 minutter.
Bag dem ved 225° i ca. 10 minutter, til de netop har fået farve.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk