Snegle med appelsinremonce og kokostopping

8. maj 2023 af .

Foto: Columbus Leth

Disse snegle er bagt i høje kageringe, men du kan også bruge almindelige muffinforme. Sneglene er fyldt med en snasket appelsinremonce og toppet med en drømmekagelignende blanding af appelsin og kokos.

Ingredienser

Udstyr

14 kageringe (8 cm i diameter)

Sådan gør du

Lun mælk i en gryde, og hæld den i en skål. Rør gær ud i mælken, og tilsæt kardemomme, salt, sukker og æg. Rør det godt sammen.
Hæld halvdelen af melet i en anden skål. Smuldr smør i melet, og rør det i gærblandingen. Tilsæt resten af melet lidt ad gangen, og ælt dejen grundigt igennem (i mindst 5 minutter) – evt. på en røremaskine. Lad dejen hvile tildækket i 30 minutter.
Skyl appelsin, og riv skallen fint. Rør smør, sukker, appelsinskal og hvedemel sammen i en skål til en blød remonce. Vend dejen ud på et meldrysset bord, og rul den ud til en stor firkant på ca. 30x60 cm. Hak chokoladen. Smør remoncen ud på dejen, og drys med hakket chokolade.
Rul dejen sammen til en roulade på den lange led. Skær dejen i 14 lige tykke snegle, og læg hver snegl i en smurt kagering på en bageplade beklædt med bagepapir. Lad dem hæve i ca. 30 minutter, til de fylder formene godt ud.
Tænd ovnen på 200°. Skyl appelsin, riv skallen fint, og pres saften. Smelt smør i en gryde, og tilsæt sukker og appelsinsaft. Kog appelsinblandingen op, og tag gryden af varmen. Rør appelsinskal og kokosmel i.
Fordel appelsin-kokos-toppingen på sneglene, og bag dem straks i ovnen i ca. 15 minutter. Sigt lidt flormelis over sneglene, og nyd dem lune.

Tip!

Kageringene hjælper med at holde på sneglenes form og fyld. Hvis du ikke har kageringe, kan du også bruge store muffinforme eller lægge dem i en stor bradepande og brække sneglene fra hinanden efter bagning.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar