Snefnug med limoncello og hvid chokolade
6. januar 2022
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Columbus Leth
Yndige snefnug af marcipan smagt til med limoncello og overtrukket med hvid chokolade.
Ingredienser
Udstyr
1 udstikkerform i snefnug-motiv
Sådan gør du
Smuldr marcipanen, og ælt den sammen med limoncello og flormelis i en skål, til den er jævn.
Rul marcipanen tyndt ud mellem to stykker bagepapir, og udstik små snefnug med udstikkerformen.
Hak chokoladen groft, og smelt den i en skål over vandbad.
Dyp snefnuggene i den smeltede chokolade, drys med sølvstøv, og lad dem hvile på et stykke bagepapir, til chokoladen er størknet.
Opbevar snefnuggene i en lufttæt beholder på køl.
Tip!
Temperering af hvid chokolade:
Hak chokoladen, og smelt 2/3 i en skål over vandbad, til temperaturen er ca. 40° (brug et sukkertermometer). Rør halvdelen af den smeltede chokolade sammen med resten af den hakkede chokolade, så temperaturen når ned på 26-27°. Tilsæt resten af den smeltede chokolade under omrøring, til temperaturen når op på 29-30°, men ikke højere. Chokoladen er nu klar til overtrækning.
Hak chokoladen, og smelt 2/3 i en skål over vandbad, til temperaturen er ca. 40° (brug et sukkertermometer). Rør halvdelen af den smeltede chokolade sammen med resten af den hakkede chokolade, så temperaturen når ned på 26-27°. Tilsæt resten af den smeltede chokolade under omrøring, til temperaturen når op på 29-30°, men ikke højere. Chokoladen er nu klar til overtrækning.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk