Snefnug med limoncello og hvid chokolade

6. januar 2022 af .

Foto: Columbus Leth

Yndige snefnug af marcipan smagt til med limoncello og overtrukket med hvid chokolade.

Ingredienser

Udstyr

1 udstikkerform i snefnug-motiv

Sådan gør du

Smuldr marcipanen, og ælt den sammen med limoncello og flormelis i en skål, til den er jævn.
Rul marcipanen tyndt ud mellem to stykker bagepapir, og udstik små snefnug med udstikkerformen.
Hak chokoladen groft, og smelt den i en skål over vandbad.
Dyp snefnuggene i den smeltede chokolade, drys med sølvstøv, og lad dem hvile på et stykke bagepapir, til chokoladen er størknet.
Opbevar snefnuggene i en lufttæt beholder på køl.

Tip!

Temperering af hvid chokolade:

Hak chokoladen, og smelt 2/3 i en skål over vandbad, til temperaturen er ca. 40° (brug et sukkertermometer). Rør halvdelen af den smeltede chokolade sammen med resten af den hakkede chokolade, så temperaturen når ned på 26-27°. Tilsæt resten af den smeltede chokolade under omrøring, til temperaturen når op på 29-30°, men ikke højere. Chokoladen er nu klar til overtrækning.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar