Sneæg – pocheret marengs med vaniljecreme og karamel
2. juli 2020
af
Timm Vladimir.
Foto: Columbus Leth
Marengstoppene skal først pocheres og siden placeres i en sød vaniljecreme med karamel og knas ovenpå.
Ingredienser
Sådan gør du
Del æggene i hvider og blommer (gem blommerne til vaniljecremen). Pisk halvdelen af hviderne stive, og tilsæt sukkeret lidt ad gangen. Pisk blandingen til en stiv marengs.
Varm fløde og mælk i en gryde op til lige under kogepunktet.
Sæt store skefulde marengs i den varme flødeblanding.
Pochér marengsen i 4 minutter – vend dem 1 gang undervejs. Tag dem op, og læg dem på et klæde.
Pisk æggeblommerne med sukker og vaniljekorn i en skål. Hæld den varme mælkeblanding i skålen under piskning.
Hæld blandingen tilbage i gryden, og varm det op til max. 80°, til det er legeret og tyknet. Det må ikke komme op og koge. Hæld det i en kold beholder.
Varm sukker og vand på en pande, til vandet er fordampet, og det er blevet til en mørk karamel.
Skru ned for varmen, og tilsæt smør. Når det er smeltet, tilsættes fløden. Lun blandingen, til den er samlet. Tilsæt lidt salt og hasselnødder.
Fordel vaniljecremen i skåle, og top med pocheret marengs og karamelsauce.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk