Snack af spæde gulerødder med pesto af gulerodstoppe
1. juni 2018
af
Timm Vladimir.
Foto: Columbus Leth
De lysegrønne toppe fra spæde gulerødder har en fantastisk smag, mens de mørkegrønne smager bittert – og så skal du hellere bruge et bundt persille.
Bemærk
Antal personer: 2-4 (som snack).
Ingredienser
Sådan gør du
Skær toppene af (gem dem!),og skrub gulerødderne.
Riv skallen fint, og pres saften af citronen. Rist mandlerne let på en tør pande.
Skyl gulerodstoppene grundigt, og blend dem godt i en blender eller foodprocessor sammen med mandler, friskrevet parmesan, hvidløg, rapsolie og lidt fintrevet citronskal.
Smag pestoen til med citronsaft, salt og peber.
Servér som dip til de skrubbede gulerødder.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk