Snack af spæde gulerødder med pesto af gulerodstoppe
De lysegrønne toppe fra spæde gulerødder har en fantastisk smag, mens de mørkegrønne smager bittert – og så skal du hellere bruge et bundt persille.

0-30 min.
(0)
31. maj 2018 af Timm VladimirFoto: Columbus Leth
Bemærk:Antal personer: 2-4 (som snack).
Ingredienser
personer
- økologiske gulerødder med lysegrøn top
- 450 g
Pesto
- usprøjtet citroner
- 1
- ristede mandler
- 75 g
- gulerødder (toppene fra gulerødderne)
- 50 g
- parmesan
- 75 g
- hvidløg
- 2 fed
- rapsolie
- 1½ dl
- salt
- peber
Sådan gør du
Skær toppene af (gem dem!), og skrub gulerødderne.
Pesto
Riv skallen fint, og pres saften af citronen. Rist mandlerne let på en tør pande.
Skyl gulerodstoppene grundigt, og blend dem godt i en blender eller foodprocessor sammen med mandler, friskrevet parmesan, hvidløg, rapsolie og lidt fintrevet citronskal.
Smag pestoen til med citronsaft, salt og peber.
Servér som dip til de skrubbede gulerødder.
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Vælg det ønskede antal stjerner