Smørstegt torsk med perlespeltsalat
11. juli 2019
af
Emma Martiny.
Foto: Winnie Methmann
Den lækre perlespeltsalat med frisklavet pesto og masser af sprøde grøntsager er perfekt som tilbehør til smørstegt torsk.
Ingredienser
Sådan gør du
Kog perlespelt i letsaltet vand efter anvisningen på pakken.
Blend krydderurter, pillede hvidløgsfed, olivenolie, citronsaft og fintrevet citronskal i en blender, til du får en grøn olie.
Rist solsikkekernerne på en tør pande, og riv parmesanosten. Lad det blende med, til du får en cremet, men stadig grov konsistens. Smag pestoen til med salt og peber, og vend den dernæst i den kogte perlespelt.
Rens fennikel, og snit den i tynde bånd. Lav lange bånd af gulerødderne med en kartoffelskræller. Bland fennikel og gulerødder med perlespelt.
Smelt smør på en pande. Steg torskestykkerne ved høj varme − først på kødsiden i ca. 2 minutter, indtil den er gylden, og dernæst på skindsiden, indtil fisken er gennemstegt.
Krydr med salt og peber, og servér med perlespeltsalaten.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk