Smørstegt spidskål med timian og citron
1. juni 2018
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
Hvis du har sat et grønnere mål, så når du det med masser af kål. Prøv fx denne lækre smørstegte spidskål med timian og citron.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°. Fjern de yderste blade af kålen. Skær den i både (med stok). Skyl og afdryp dem godt, og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
Skær smør i mindre tern. Fordel dem på kålbådene. Drys med salt, friskkværnet peber og timianblade.
Steg spidskålsbådene i ovnen i 15-20 minutter, til de er let gyldne.
Riv citronskal og parmesan.
Drys spidskålen med citronskal og parmesan. Servér til fisk og fjerkræ eller til helt klassiske frikadeller.
Tip!
Kål er en billig spise, og du kan bruge den type, der er billigst i dit supermarked. Større kålhoveder som hvidkål eller rødkål skal du blot skære ud i mindre både.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk