Annonce

Smørstegt rugbrød med gorgonzola B.O.B. og kanelsyltede blommer

Smørstegt rugbrød med gorgonzola B.O.B. og kanelsyltede blommer
0-30 min.

(0)

October 4, 2021 af AnnonceFoto: Columbus Leth

Vink farvel til det klassiske ostefad, der har fået sig noget af en konkurrent! Prøv at bikse op med denne anretning, næste gang du får gæster på besøg. De vil uden tvivl blive imponerede over den bløde, italienske ost og dets lækre selskab i form af smørstegt rugbrød og kanelsyltede blommer.

Ægte italiensk

Inden din gorgonzola B.O.B. finder vej til dit og dine gæsters bord, har den været på noget af en rejse. Den kommer nemlig hele vejen fra Italien – og det skal den, for ellers er det faktisk ikke en rigtig gorgonzola. Det skyldes, at osten er beskyttet. Navnet ”gorgonzola” må derfor kun bruges, hvis osten er fremstillet i et bestemt område i Italien, hvis den er fremstillet af mælk fra køer i området, og hvis den er lagret og udskåret her.

Gorgonzola B.O.B. er en meget gammel ost. Den blev for første gang produceret omkring år 1000 i Italien. Den helt bestemte by er der en smule uenighed om, men nogle mener, at den først blev produceret i byen Gorgonzola, Milano. Andre mener, den blev produceret i en by lidt længere nordpå, men byen Gorgonzola blev uanset hvad midtpunktet for den største berømmelse – og selvfølgelig for navnet.

Vi er vilde med den, uanset hvilken by den stammer fra! Og sætter du også pris på en god, italiensk gorgonzola B.O.B., så bør du prøve denne opskrift.

Den beskyttede gorgonzola B.o.b.

Gorgonzolaen har siden 1996 været godkendt i EU som et B.O.B.-produkt. B.O.B. står for ”Beskyttet Oprindelsesbetegnelse” og betyder, at en vare ikke må sælges under samme navn, hvis ikke den lever op til en række oprindelseskrav. Altså må gorgonzolaen ikke sælges som en ”gorgonzola”, hvis ikke den er fra et bestemt område i Italien. Du kan se, om din ost er en rigtig gorgonzola ved at lede efter det genkendelige ”g” på pakken (logoet, du kan se længere oppe) – et ”g”, der altså kun gives til producenter, der lever op til kravene. Det kan du læse meget mere om her.

Ingredienser

personer

Sådan gør du

Tip!

Opbevar de resterende blommer i køleskabet, og brug dem i en kålsalat eller alene på en skive ristet brød.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Måske du også kan li'