Smørstegt rødtunge med nye kartofler
14. juni 2022
af
Line Holt Nielsen.
Foto: Betina Hastoft
Rødtungens kød er lyst, mildt og let sødligt i smagen. Vend fisken i mel, steg overfladen gylden i smør, og servér den sammen med nye kartofler og en frisk, sprød salat, så har du den lækreste sommerret klar til middagsbordet.
Ingredienser
Sådan gør du
Gå rødtungerne efter for eventuelle urenheder, og dup dem tørre med et stykke køkkenrulle.
Vend rødtungerne i mel, og steg dem i et minut på hver side på en pande i olie.
Læg en stor skive smør på panden, lad det bruse op, og steg fisken gylden på begge sider, imens du øser smør fra panden op på den i et par minutter. Tjek, at kødet løsner sig fra benene.
Skær avocadoen i tern og bland den med rucola og spinat i en skål. Pisk eller blend olie med de to slags eddike, salt, peber og halvdelen af brøndkarsen.
Hæld dressingen over salaten lige inden servering, og pynt med den sidste brøndkarse. Servér salaten til fisken sammen med nye kartofler.
Tip!
Rødtungen kan udskiftes med en anden fladfisk, f.eks. rødspætte.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk