Smørstegt kulmule med kartofler og jordbærsalsa
11. juli 2018
af
Emma Martiny.
Foto: Winnie Methmann
Friske jordbær og honning i aftensmaden giver det skønneste sommermåltid, der næsten smager som slik. Servér jordbærsalsaen til en skøn smørstegt fisk og nye danske kartofler.
Ingredienser
Sådan gør du
Skrub kartoflerne, og kog dem i letsaltet vand i 15-20 minutter, til de er møre.
Rens jordbær, og skær dem i små tern. Pil rødløg, og hak det fint. Hak basilikum fint.
Bland jordbær, rødløg og basilikum i en skål, og hæld balsamico, olie og honning over.
Vend rundt, og smag til med salt og peber.
Smelt smør på en pande. Krydr kulmulefileterne med salt og peber.
Steg fileterne ved høj varme – først på kødsiden i ca. 2 minutter, indtil de er gyldne, og dernæst på skindsiden, indtil de er netop gennemstegte.
Skyl og tør feldsalat. Servér smørstegt kulmule med jordbærsalsa, feldsalat og kogte kartofler.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk