Smørrebrød med hønsesalat med asparges
1. juni 2018
af
Camilla Zarah Lawes.
Foto: Betina Hastoft
Hønsesalat med asparges er en smørrebrødsklassiker, og det er der en grund til, for den smager hamrende godt!
Ingredienser
Sådan gør du
Kog kyllingefileterne ved lav varme i en gryde med vand tilsat peberkorn og laurbærblade i 12 minutter. Hæld vandet fra. Afkøl.
Skræl aspargeserne, og skær dem i 3 cm lange stykker. Læg dem i en gryde med spilkogende vand i 2 minutter. Afkøl dem i iskoldt vand, og dup dem tørre.
Riv skallen af citronen. Rør yoghurt med mayonnaise, finthakket basilikum og citronskal, og smag til med salt og peber. Tag lidt af citronmayonnaisen fra til at smøre brødene med.
Skær de kolde kyllingefileter i små tern, og vend dem i citronmayonnaisen sammen med aspargesstykkerne.
Rens forårsløgene, og skær dem i tynde skiver på skrå. Rist brødet, og smør det med lidt af citronmayonnaisen.
Fordel hønsesalaten oven på brødet, og drys med forårsløg og peber fra kværn.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Klassisk hønsesalat-opskrift