Smørrebrød med frisk hønsesalat

6. august 2019 af .

Foto: Betina Hastoft

En nyfortolkning af den klassiske hønsesalat. Kyllingen ledsages af søde og friske noter af appelsin, der giver en dejlig friskhed.

Ingredienser

Sådan gør du

Dup kyllingekødet med køkkenrulle, og brun fileterne på panden i smør i 2 minutter på hver side.
Tilsæt appelsinjuice og vand, og lad kyllingefileterne simre i lagen i 5-7 minutter på hver side, til kødet er gennemstegt.
Lad kødet trække og køle af i appelsinlagen på panden.
Riv kyllingekødet i små strimler med fingrene, og vend kødet med mayonnaisen. Riv skallen af appelsinen.
Smag kyllingesalaten til med revet appelsinskal, hakket timian, salt og peber (gem lidt til pynt).
Smør brødet med smør, og anret hønsesalaten ovenpå. Pynt med revet appelsinskal, peber og frisk timian.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar