Smørrebrød med fiskefilet, asparges og lakserogn
1. juni 2018
af
Camilla Zarah Lawes.
Foto: Betina Hastoft
Sprødstegt fiskefilet med grønne asparges smager himmelsk på et stykke rugbrød.
Ingredienser
Sådan gør du
Del hver fiskefilet i 2 stykker, og krydr med salt og peber. Vend dem omhyggeligt i rugmel.
Smelt smørret på en stor pande, og steg fiskefileterne i ca. 3 minutter på hver side, til de er helt sprøde og gyldne.
Skær de nederste ender af aspargesene, og skær dem i 4 cm lange stykker let på skrå. Læg dem i en gryde med spilkogende, saltet vand i 1- 2 minutter. Hæld vandet fra, og afkøl straks aspargesene i koldt vand.
Smør rugbrødet med smør, og skær hver brødskive over i trekanter. Læg lidt skyllet frisésalat på brødet, så et stykke fisk, en lille skefuld mayonnaise og en dessertske med lakserogn.
Pynt til sidst med asparges, klippet dild, skyllede ærteskud, citron skåret i både og et drys peber fra kværn.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk