S'mores-tærte

Denne lækre tærte forener kiks, chokolade og marengs på bedste vis. Så simpelt, og så godt!

Ingredienser

Sådan gør du

Hæld kiksene i en foodprocessor, og blend dem til fine krummer. Smelt smørret, og hæld det sammen med sukker ned til kiksekrummerne. Blend det hele sammen.
Hæld krummerne i en tærteform på ca. 22 cm, og pres massen godt fast i bunden og langs formens sider. Stil tærtebunden i ovnen, og bag den i 7 minutter ved 190°. Tag bunden ud, og lad den køle af.
Hak chokoladen groft, og hæld den i en skål. Hæld fløden i en gryde, og varm op, til den begynder at simre.
Hæld den varme fløde over chokoladen, og tilsæt smørret. Lad det stå i 5 minutter, og rør derefter rundt, indtil chokoladen er smeltet.
Hæld chokoladen over den bagte tærtebund, og lad det køle af. Stil derefter tærten på køl i mindst 1 time.
Hæld alle ingredienser i en skål, og pisk det igennem ca. 5 minutter, indtil sukkeret er opløst, og marengsen bliver tyk og skinnende.
Hæld al marengsen over tærten, og spred den jævnt ud med en dejskraber.
Tænd ovnen på grillfunktion med højeste varme, og stil tærten ind. Hold godt øje, og tag tærten ud, så snart marengsen begynder at blive jævnt gyldenbrun.

Tip!

Servér gerne med friske bær, der giver modspil til tærtens sødme.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
29. maj 2019 af .

Foto: Stine Christiansen

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar