S’more-dessert i glas
1. juni 2018
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
S’more er en sammentrækning af ordene ”some more” og består traditionelt af ristede skumfiduser og chokolade lagt imellem to kiks. Her får du lejrbålets godbid i en elegant nyfortolkning.
Bemærk
Afkøling, chokolademousse: Mindst 6 timer.
Ingredienser
Udstyr
små portionsglas
en sprøjtepose med rund tylle
en lille creme brulé-gasbrænder
Sådan gør du
Hak chokoladen, og smelt den i en varmefast skål over vandbad. Tag skålen af varmen. Opvarm mælk i en gryde, til den når kogepunktet.
Hæld langsomt mælken over den smeltede chokolade, og rør energisk i midten af blandingen med en dejskraber, til massen er blank og ensartet.
Pisk fløden til skum med en elpisker. Vend forsigtigt flødeskum og salt i chokoladeblandingen lidt ad gangen med dejskraberen.
Fordel moussen i glassene, dæk dem med husholdningsfilm, og sæt dem på køl i mindst 6 timer, gerne natten over.
Knus kiksene til grove krummer med hænderne. Fordel krummerne oven på moussen i glassene.
Pisk æggehvider og citronsaft hvide og luftige med en elpisker i ca. 1 minut. Tilsæt sukkeret lidt ad gangen, mens du pisker ved høj hastighed. Pisk, til du får en stiv og blank marengsmasse.
Fyld marengsmassen i sprøjteposen. Sprøjt en marengstop ud på hver dessert, og brænd overfladen gylden med en gasbrænder. Servér med lange skeer, som kan nå helt ned i bunden af glasset.
Tip!
Brug en chokolade med lavere kakaoindhold end 70 %, hvis du foretrækker en chokolademousse med en blidere smag.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk