Smørdampet torsk med persille og dampede grøntsager
1. juni 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Jakob Helbig
Smørdamp din fisk og grøntsager, og hav din mad klar på ganske kort tid. Når grøntsagerne kun koges kort tid i gryden, bevares vitaminerne og de friske farver.
Ingredienser
Sådan gør du
Skrub eller skræl kartoflerne, og kog dem møre i en gryde med letsaltet vand.
Skær torskefileten i 4 lige store stykker. Fold hvert stykke på midten, så de bliver som en tyk bøf.
Smør bunden af en gryde med lidt af smørret, og læg torskestykkerne i gryden. Hak hvidløg fint, og drys hvidløg og parmesan over torsken. Skær resten af smørret i tern, og fordel det over torsken. Læg låg på gryden, tænd for middel varme, og damp torsken i 6-8 minutter.
Bræk den nederste ende af aspargesene. Skræl gulerødderne, og skær dem i skiver på skrå. Rens majroerne, og skær dem tynde i skiver.
Bring en gryde med vand i kog, og læg gulerødder og majroer i det kogende vand. Kog dem i 2-3 minutter, og læg så aspargeserne i gryden. Kog videre i 3 minutter.
Hæld vandet fra grøntsagerne, og anret dem i en skål. Vend dem med olivenolie og balsamicoeddike, og drys med friskhakket persille.
Drys torsken med hakket persille, og servér med de dampede grøntsager som tilbehør.
Tip!
Retten kan laves med anden fisk end torsk. I supermarkedets køledisk findes mange forskellige og gode typer fisk – prøv en anden gang at bruge fx rødspættefilet, hellefisk eller sej.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk