Smoothieskål
26. november 2019
af
Kristine Høeg.
Foto: Line Falck
En smoothieskål er et friskt og lækkert alternativ til den vanlige portion havregryn med mælk. Brug de bær, du allerbedst kan lide, og husk: Gå aldrig ned på topping.
Ingredienser
Sådan gør du
Kom yoghurt, bananer, frosne bær og havregryn i en blender eller foodprocessor og kør, indtil du har en ensartet blanding. Vurdér, om der evt. skal en smule mælk i til at løsne lidt.
Smag til med ahornsirup, alt efter hvor sød en tand, du har.
Hæld blandingen op i to skåle, og pynt med f.eks. mysli, bær og kokosflager. Nyd straks.
Tip!
Bær direkte fra frost? Frosne bær har i flere tilfælde været skyld i roskildesyge, og derfor siger Fødevarestyrelsen, at bær bør koge mindst 1 min., før du kommer dem i en smoothie. Bærrene skal ‘boble’ i mindst 1 minut som tegn på, at de koger. En god løsning er at koge bærrene op, så snart du har købt dem, og så fryse dem ned igen. På de måde får du stadig glæde af konsistensen ved frosne bær frem for kogte.
Er dine frosne bær hjemmedyrkede, behøver du ikke at koge dem op inden brug.
Er dine frosne bær hjemmedyrkede, behøver du ikke at koge dem op inden brug.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk