Smoothie bowl med topping
1. juni 2018
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
Smoothie bowl er sund morgenmad, der smager lidt som dessert – hvem kan sige nej til sådan en portion?
Ingredienser
Sådan gør du
Skræl bananen, og skær den i skiver. Læg dem i en blender sammen med frosne bær, dadler uden sten, vaniljepulver og det meste af mandelmælken, og blend det hele sammen til en jævn og tyk smoothie.
Justér konsistensen med lidt mere mandelmælk, hvis den er for tyk. Smag til med citronsaft.
Hæld smoothien i 2 skåle.
Halvér granatæblet, og frigør de saftige kerner ved at banke på skallen med bagsiden af en ske. Fjern de bitre hvide hinder.
Drys havregryn, granatæblekerner, græskarkerner, bær og frysetørrede hindbær over smoothien, og servér.
Tip!
Let overmodne bananer er perfekte at bruge i smoothies. Hvis du ikke skal bruge alle bananerne på én gang, kan du skrælle dem, skære dem i skiver og gemme dem i en fryseren i en frysepose. Skriv på posen, hvor mange bananer den indeholder. Hvis de frosne bananer senere skal bruges i en blendet smoothie, er det ikke nødvendigt at tø dem op først.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: De bedste smoothie-opskrifter!