Småkager med ricotta og glasur
15. juli 2019
af
Mai Knauer.
Foto: Aller Medier
Sprøde småkager bagt med ricotta og toppet med limeglasur. De smager herligt og forsvinder hurtigt fra kagefadet.
Ingredienser
Sådan gør du
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Hæld smør, sukker og vaniljekorn i en foodprocessor, og blend godt.
Tilsæt ægget, og blend igen. Tilsæt hvedemelet og bagepulveret, og blend til dejen hænger helt sammen. Hæld dejen over i en stor skål, og vend forsigtigt ricottaen i dejen med en dejskaber.
Sæt små kugler af dej på en bageplade, beklædt med bagepapir, og tryk dem forsigtigt flade. Bag dem i ovnen på 160º i ca. 12-15 minutter, til de er let gyldne. Lad dem køle godt af, før de sættes over på en bagerist, hvor de køler helt af.
Riv skallen, og pres saften af limefrugten. Bland limesaft og flormelis godt sammen, uden den klumper.
Fordel glasuren over de afkølede kager, og riv lidt limeskal over. Stil dem til afkøling, så glasuren får lov at stivne.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk