Små vandbakkelser med havtorncreme
6. april 2021
af
Mai Knauer.
Foto: Columbus Leth
Små luftige vandbakkelser fyldt med syrlig havtorncreme er dessertlykke, der virkelig vil noget. Servér de små bagværk sammen med en kop kaffe.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°. Smelt smørret sammen med vand, salt og sukker i en tykbundet gryde, og lad det simre i 2 minutter.
Hæld alt mel i gryden med smør og vand, og pisk ingredienserne godt sammen med et piskeris. Sluk for varmen, og vent, til dejen er håndvarm.
Pisk alle æggene sammen i en skål med et piskeris.
Tilsæt lidt æggemasse ad gangen, og rør hele tiden rundt med en røreske. Det er vigtigt at kun tilsætte lidt æg ad gangen, for at dejen skal få den rigtige konsistens. Dejen skal være fast, når al æggemasse er tilsat.
Hæld dejen i en sprøjtepose, og sprøjt små vandbakkelser på en bageplade med bagepapir.
Bag vandbakkelserne i ovnen i ca. 18 minutter. Åbnes ovnen imens, falder vandbakkelserne sammen. Kig i stedet gennem ovnvinduet og sikre, at vandbakkelserne ikke får for lang tid i ovnen. De færdige vandbakkelser skal være gyldne.
Pisk fløden luftig med en elpisker i en skål.
Tilsæt havtorngelé, og bland skummet sammen til en ensartet creme.
Skær de afkølede vandbakkelser over på midten, og fyld dem med havtorncreme. Sigt flormelis over vandbakkelserne lige før servering.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk