Små urtepottebrød med durummel
1. juni 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Betina Hastoft
Disse brød ser ikke bare fantastiske ud i de små lerpotter, de smager også dejligt sammen med en skål salat til frokost eller som tilbehør til suppe eller aftensmad. Og så er de selvfølgelig dekorative som kuvertbrød til en fin middag.
Bemærk
Hævetid: 1 time.
Ingredienser
Udstyr
15-20 små, helt rene urtepotter
Sådan gør du
Smuldr gæren i en skål. Drys salt over, og tilsæt honning. Hæld vandet i skålen, og rør, til gæren er helt opløst.
Tilsæt det grove durummel, og rør, til dejen har konsistens som en jævn grød. Rør det fine durummel i lidt ad gangen, og ælt dejen godt i ca. 10 minutter. Dejen skal være en smule klistret, så hold evt. lidt af melet tilbage, så den ikke bliver for tung.
Læg dejen i en stor skål, og drys lidt mel over. Dæk skålen med et rent viskestykke, og lad dejen hæve et lunt sted i 1 time.
Tænd ovnen på 200°. Ælt dejen igennem på et meldrysset bord. Vask de små urtepotter, og pensl dem med olie. Skær dejen i 15-20 lige store stykker, og fordel dem i urtepotterne.
Bag urtepottebrødene i ovnen i 30 minutter. Lad dem køle helt af i urtepotterne, inden de tages ud og serveres.
Tip!
Egnede urtepotter kan købes hos blomsterhandleren, på planteskoler eller måske i supermarkedets blomsterafdeling. For at sikre en god hygiejne bør potterne kun bruges til madlavning. Brødene kan selvfølgelig også bages i almindelige brødforme, men husk at tage højde for, at bagetiden i så fald evt. skal justeres lidt.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk