Små toscatærter med æblekompot

28. november 2019 af .

Foto: Betina Hastoft

De små tærter er søde og sprøde udenpå, men bløde og let syrlige i midten. Æbler og hasselnødder er bare det perfekte match!

Bemærk
Hviletid, mørdej: I alt 2 timer.

Ingredienser

Udstyr

10 små tærte- eller linseforme (gerne med løs bund),7 cm i diameter

Sådan gør du

Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Rør blødt smør, flormelis, vaniljekorn og salt sammen i en skål. Rør ægget i. Tilsæt mandelmel og hvedemel, og ælt dejen forsigtigt sammen. Pak mørdejen ind i husholdningsfilm, og læg den på køl i 1 time.
Rul dejen ud med en kagerulle på et meldrysset bord. Beklæd de små tærte- eller linseforme med dejen, så den dækker bund og kanter. Skær overskydende dej væk, og stil tærtebundene i fryseren i 1 time.
Skræl æblerne, fjern kernehuset, og skær dem i tern. Hæld æbletern, sukker, vaniljesukker, vand og citronsaft i en gryde, og bring det i kog. Lad det småkoge i ca. 10 minutter, til æblerne er kogt let ud. Kompotten skal være som grød, men stadig med store æblestykker i. Afkøl kompotten.
Tænd ovnen på 180°. Tag de kolde tærtebunde ud af fryseren, og prik dem let med en gaffel. Bag tærtebundene i ovnen i 10 minutter, til de er ganske let gyldne. Tag dem ud, og stil dem på en rist.
Bland alle ingredienserne til nøddetoscaen sammen i en gryde, og varm det forsigtigt op, til det hele er smeltet sammen, og sukkeret er opløst.
Fordel en stor skefuld æblekompot i de forbagte tærtebunde, og læg en skefuld nøddetosca ovenpå. Bag tærterne i ovnen i 20 minutter, til de er gyldne, og nøddetoscaen bobler. Afkøl tærterne på en bagerist.
Dekorér evt. tærterne med smeltet mørk chokolade inden servering.

Tip!

Æblemosen og mørdejen kan sagtens laves klar dagen i forvejen og opbevares på køl.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar