Små toast med svampe og løgmarmelade på hjemmebagt rugbrød

3. maj 2021 af .

Foto: Skovdal Nordic

Hjemmebagt rugbrød er altid lækkert. Serverer du det med ristede svampe og løgmarmelade, har du en perfekt forret til dine gæster.

Bemærk
Hævetid: 1 time.

Ingredienser

Sådan gør du

Smuldr gæren i en skål, og rør den ud i lun kernemælk med en røreske.
Tilsæt begge slags mel, 5-kornsblanding og salt i skålen. Ælt dejen i ca. 10 minutter. Lad dejen hæve overdækket i 1 time.
Tænd ovnen på 200°. Smør en 2-liters brødform med olie.
Rør luften ud af dejen, og fyld den i formen. Glat dejen med bagsiden af en våd ske.
Bag brødet nederst i ovnen i ca. 60 minutter. Lad brødet afkøle på en rist.
Pil løg, og skær det i skiver. Steg løget i olie på en pande ved medium varme, imens du rører rundt. Steg løgene, indtil de er gyldne, 10-15 minutter.
Hæld sukker og balsamicoeddike på panden, og lad det koge ind, til konsistensen er som sirup.
Skyl timian og rosmarin, og hak det fint.
Tilsæt krydderurter, salt og peber, og rør marmeladen sammen.
Skyl og rens svampene. Skær dem i mindre stykker.
Rist svampene i smør på en pande i ca. 6 minutter.
Skær brødet i skiver, og halvér dem. Rist skiverne i smør på en pande eller i en brødrister.
Anret svampe og løgmarmelade på det ristede brød. Drys med salt og peber, og servér.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar