Små tærter med varmrøget laks og porre
11. april 2022
af
Ditte Ingemann.
Foto: Ditte Ingemann
De små tærter er gode til madpakken, frokosten eller som en forret til middagen.
Ingredienser
Udstyr
4 små tærteforme, ca. 10 cm i diameter
Sådan gør du
Skær smør i tern, og blend dem med de resterende ingredienser i en blender eller foodprocessor.
Saml dejen hurtigt med hænderne, pak den ind i husholdningsfilm, og lad den hvile på køl i ca. 1 time.
Tænd ovnen på 200° varmluft. Del dejen i 4 dele, og rul dem tyndt ud. Beklæd formene med dejen, og forbag dem i ovnen i 10 minutter, til de er gyldne.
Skru ovntemperaturen ned på 175°. Rens porrerne grundigt, og skær dem i tynde skiver. Skær den varmrøgede laks i mindre stykker. Fordel begge dele i tærtebundene.
Rør æg, yoghurt, mozzarella, revet citronskal, salt og peber sammen i en skål, og fordel blandingen i tærtebundene.
Bag tærterne i ovnen i 15-18 minutter, til æggemassen har sat sig, og de er gyldne og sprøde.
Tip!
Har du ikke fire små tærteforme, kan du i stedet lave en stor tærte i en tærteform med en diameter på 22 cm.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk