Små tærter med varmrøget laks og porre

11. april 2022 af .

Foto: Ditte Ingemann

De små tærter er gode til madpakken, frokosten eller som en forret til middagen.

Ingredienser

Udstyr

4 små tærteforme, ca. 10 cm i diameter

Sådan gør du

Skær smør i tern, og blend dem med de resterende ingredienser i en blender eller foodprocessor.
Saml dejen hurtigt med hænderne, pak den ind i husholdningsfilm, og lad den hvile på køl i ca. 1 time.
Tænd ovnen på 200° varmluft. Del dejen i 4 dele, og rul dem tyndt ud. Beklæd formene med dejen, og forbag dem i ovnen i 10 minutter, til de er gyldne.
Skru ovntemperaturen ned på 175°. Rens porrerne grundigt, og skær dem i tynde skiver. Skær den varmrøgede laks i mindre stykker. Fordel begge dele i tærtebundene.
Rør æg, yoghurt, mozzarella, revet citronskal, salt og peber sammen i en skål, og fordel blandingen i tærtebundene.
Bag tærterne i ovnen i 15-18 minutter, til æggemassen har sat sig, og de er gyldne og sprøde.

Tip!

Har du ikke fire små tærteforme, kan du i stedet lave en stor tærte i en tærteform med en diameter på 22 cm.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar