Små tærter med passionscreme og frysetørrede hindbær

Fine små tærter med passionscreme, der egner sig perfekt til en kop eftermiddagste med veninden eller mormor. Hvis du vil have tærtebunden sprød, så ælt den ikke for meget.

Bemærk
Hviletid på køl: 30 minutter.

Ingredienser

Udstyr

12 små tærteforme, 9 cm i diameter
en sprøjtepose

Sådan gør du

Kom smørret i en foodprocessor, og kør, til det er cremet. Tilsæt flormelis, salt, vaniljesukker og mel. Kør, til dejen er som rasp.
Hæld den i en skål, og pisk æggeblomme og vand i, til dejen netop samler sig. Form dejen til en kugle, pak den ind i husholdningsfilm, og læg den på køl i mindst ½ time.
Rul dejen ud på et meldrysset bord, og udstik den i små cirkler. Beklæd små tærteforme med dejen. Prik huller i bunden af hver tærte.
Fold alufolie om kanten af hver tærte, så kanterne ikke falder ned under bagning. Bag tærterne ved 200° i 12 minutter. Afkøl tærterne på en bagerist.
Halvér passionsfrugterne, og skrab kødet ud. Blend frugtkødet, og si det herefter.
Pisk fløden og de siede passionsfrugter til skum sammen med flormelis. Fyld det i en sprøjtepose, og sprøjt det på de kolde tærtebunde.
Pynt med frysetørrede hindbær.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
10. august 2018 af .

Foto: Line Falck

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar