Små tærter med passionscreme og frysetørrede hindbær
Fine små tærter med passionscreme, der egner sig perfekt til en kop eftermiddagste med veninden eller mormor. Hvis du vil have tærtebunden sprød, så ælt den ikke for meget.

0-30 min.
(1)
10. august 2018 af Marie MelchiorFoto: Line Falck
Bemærk:Hviletid på køl: 30 minutter.
Ingredienser
personer
- usaltet, blødt smør
- 125 g
- flormelis
- 75 g
- salt
- 1 knsp.
- vaniljesukker
- 1 tsk.
- hvedemel
- 250 g
- æggeblommer
- 1
- vand
- 2 spsk.
Passionscreme
- passionsfrugter
- 6
- piskefløde
- 2 dl
- flormelis
- 2 spsk.
Til servering
- frysetørrede hindbær
- 1 tsk.
Udstyr
- 12 små tærteforme, 9 cm i diameter
- en sprøjtepose
Sådan gør du
Kom smørret i en foodprocessor, og kør, til det er cremet. Tilsæt flormelis, salt, vaniljesukker og mel. Kør, til dejen er som rasp.
Hæld den i en skål, og pisk æggeblomme og vand i, til dejen netop samler sig. Form dejen til en kugle, pak den ind i husholdningsfilm, og læg den på køl i mindst ½ time.
Rul dejen ud på et meldrysset bord, og udstik den i små cirkler. Beklæd små tærteforme med dejen. Prik huller i bunden af hver tærte.
Fold alufolie om kanten af hver tærte, så kanterne ikke falder ned under bagning. Bag tærterne ved 200° i 12 minutter. Afkøl tærterne på en bagerist.
Passionscreme
Halvér passionsfrugterne, og skrab kødet ud. Blend frugtkødet, og si det herefter.
Pisk fløden og de siede passionsfrugter til skum sammen med flormelis. Fyld det i en sprøjtepose, og sprøjt det på de kolde tærtebunde.
Pynt med frysetørrede hindbær.
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Vælg det ønskede antal stjerner