Små tærter med hindbær og nektarin
1. juni 2018
af
Camilla Zarah Lawes.
Foto: Columbus Leth
Små, sprøde tærter med hindbær og nektarin, der gør kagerne friske og søde på samme tid. Servér med vaniljeis, hvis du ønsker en sødere udgave.
Ingredienser
Udstyr
seks små tærteforme, 8 cm i diameter (eller 1 stor tærteform, 24 cm i diameter)
Sådan gør du
Tænd ovnen på 175º.
Hak mandlerne let groft i en minihakker. Bland mandler med mel og sukker, og smuldr smørret heri. Saml det til en dejklump uden at ælte for meget.
Tryk dejen ud i smurte tærteforme (eller i én stor tærteform).
Pisk æg, yoghurt og rørsukker sammen med en gaffel, og fordel det i de ubagte tærtebunde. Stil på køl, mens du ordner frugten.
Skyl nektarinerne, og skær dem i både. Fordel nektariner og hindbær oven på tærterne, og drys med hasselnøddeflager.
Bag tærterne i ovnen i ca. 30 minutter.
Servér dem lune eller kolde med en kugle vaniljeis til.
Tip!
Tærterne kan gøres helt klar i formene om morgenen og sættes på køl. Så kan du bage dem, lige før de skal spises, og servere dem friskbagte og lune.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk