Små s'mores-tærter med marengstoppe
24. maj 2022
af
Mai Knauer.
Foto: Columbus Leth
Navnet er en sammentrækning af "give me some more", og de små tærter smager ganske rigtigt af meget mere! Du kan sagtens lave tærterne dagen i forvejen og blot toppe dem med marengs inden servering.
Bemærk
Køletid: 2 timer.
Ingredienser
Udstyr
6 små tærteforme med løs bund (10 cm i diameter)
Sprøjtepose
Gasbrænder
Sådan gør du
Blend kiks i en foodprocessor til en fin kikserasp. Smelt smør i en tykbundet gryde på svag varme.
Rør kikserasp og smør sammen i en skål, og fordel dejen i 6 små tærteforme. Klem kikseblandingen godt sammen i bunden og op ad siderne, og stil bundene på køl i fryseren, mens du laver fyldet.
Hak chokoladen, og hæld den i en skål. Varm den kondenserede mælk op sammen med fløde i en tykbundet gryde. Når det begynder at koge, rører du godt rundt i ca. 1 minut, inden du tager gryden af varmen.
Hæld mælkeblandingen over den hakkede chokolade, og lad massen stå 1 minut, inden du rører den godt sammen.
Tag tærtebundene ud af fryseren, og fordel hurtigt chokoladecremen i de små forme. Sæt tærterne i køleskabet i 2 timer. Lav marengsen imens.
Pisk alle ingredienserne i en skål med en elpisker, ca. 5 minutter, til sukkeret er opløst, og marengsen bliver tyk og glat.
Hæld marengsmassen i en sprøjtepose med et lille hul på ½ cm. Tag tærterne ud af køleskabet, og sprøjt små toppe på tærterne. Farv toppene gyldne med en gasbrænder.
Tip!
Hvis du ikke har en gasbrænder, kan du bruge ovnen på grillfunktion ved højeste varme. Hold godt øje, og tag tærterne ud, så snart marengsen begynder at blive gylden.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk