Små saltkarameltærter med chokolade

28. juli 2022 af .

Foto: Stine Christiansen

Her skal du jonglere med både karamel og glaze. Tærterne er hele indsatsen værd, da kombinationen af det søde, sprøde, salte og syrlige er ret fantastisk.

Bemærk
Køletid: I alt ca. 3 timer.

Ingredienser

Sådan gør du

Bland mel, kakaopulver, flormelis og salt i en skål. Tilsæt smør og vand, og pisk, til blandingen ligner små krummer. Tilsæt æggeblommen, og rør, til dejen samler sig.
Vend dejen ud på køkkenbordet, og saml dejen. Pak den ind i husholdningsfilm, og lad den hvile på køl i ca. 2 timer. Rul hurtigt tærtedejen tyndt ud på køkkenbordet strøet med kakaopulver. Undgå at håndtere dejen for meget.
Tænd ovnen på 180°. Udstik 6 bunde med en rund udstikker eller et glas, gerne lidt større end tærteformenes diameter. Læg tærtebundene i formene, og stil dem på køl i ca. 30 minutter. Bag dem i ovnen i 15-20 minutter, og afkøl helt.
Smelt sukkeret gyldent i en gryde ved middel varme. Tilsæt og smelt smørret under omrøring. Tilsæt fløden, rør igen, og lad karamellen småsimre i 4 minutter. Tilsæt salt, og rør rundt. Tag gryden af varmen, og lad karamellen køle af.
Hak chokolade. Opvarm fløde og sirup i en gryde til lige før kogepunktet – det må ikke koge. Hæld fløde og sirup over chokoladen, og lad massen stå i 1-2 minutter. Rør rundt, til den er ensartet.
Fyld de forbagte tærteforme ¾ op med saltkaramel, og hæld chokoladeglaze over. Stil tærterne på køl, indtil chokoladen er stivnet, ca. 1 time.
Hak pistaciekernerne fint, og pynt kagerne med pistacie, ribs og spiselige blomster.

Tip!

Saml tærten, så snart du har tilberedt glazen, så den ikke når at stivne.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar