Små pizzaer med squash, ricotta og feta

En nem portionspizza med vegetarisk fyld er lækkert på frokostbordet. Skift evt. mynte ud med babyspinat eller din favoritkrydderurt.

Små pizzaer med squash, ricotta og feta
0-30 min.

(0)

28. juli 2022 af Camilla Biesbjerg MarkussenFoto: Betina Hastoft
Bemærk:Hævetid: I alt 9 timer.

Ingredienser

personer

Pizzabund

gær
10 g
vand
3 dl
olivenolie
3 spsk.
sukker
1 tsk.
salt
1½ tsk.
rugmel
25 g
manitobahvedemel
375 g

Pizzafyld

ricotta
100 g
hvidløg
1 fed
olivenolie
1 spsk.
salt og peber
revet mozzarella
250 g
squash
1
usprøjtet citroner
1
tørrede chiliflager
1 tsk.
feta
100 g
frisk mynte
1 håndfulde

Sådan gør du

Pizzabund

Smuldr gæren, og rør den ud i det lunkne vand. Tilsæt olie, sukker og salt, og rør rundt. Tilsæt rugmel og hvedemel, og ælt dejen, til den er glat og smidig.
Dæk dejen med husholdningsfilm og et rent viskestykke, og lad den hæve ved stuetemperatur i ½ time. Sæt herefter dejen på køl i mindst 8 timer.
Tænd ovnen på 250° varmluft, og lad to bageplader blive varme i ovnen. Del den kolde pizzadej i 4-6 stykker, og rul eller træk hvert stykke ud til en pizzabund.
Læg pizzabundene på bagepapir, og lad dem efterhæve i 30 minutter, så de hæver lidt op.

Pizzafyld

Rør ricotta med presset hvidløg, olie, salt og peber, og smør et tyndt lag ud på pizzabundene. Drys med mozzarella.
Skyl squash, og skær den i tynde skiver. Riv citronskallen. Fordel squashskiver på pizzaerne, og drys med citronskal, chiliflager, salt og peber. Smuldr fetaen over pizzaerne.
Træk pizzaerne med bagepapir over på de varme bageplader, og bag dem sprøde i ovnen i 12-15 minutter. Pynt med skyllet, grofthakket mynte, og servér straks.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Måske du også kan li'