Små pizzaer med squash, ricotta og feta
28. juli 2022
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
En nem portionspizza med vegetarisk fyld er lækkert på frokostbordet. Skift evt. mynte ud med babyspinat eller din favoritkrydderurt.
Bemærk
Hævetid: I alt 9 timer.
Ingredienser
Sådan gør du
Smuldr gæren, og rør den ud i det lunkne vand. Tilsæt olie, sukker og salt, og rør rundt. Tilsæt rugmel og hvedemel, og ælt dejen, til den er glat og smidig.
Dæk dejen med husholdningsfilm og et rent viskestykke, og lad den hæve ved stuetemperatur i ½ time. Sæt herefter dejen på køl i mindst 8 timer.
Tænd ovnen på 250° varmluft, og lad to bageplader blive varme i ovnen. Del den kolde pizzadej i 4-6 stykker, og rul eller træk hvert stykke ud til en pizzabund.
Læg pizzabundene på bagepapir, og lad dem efterhæve i 30 minutter, så de hæver lidt op.
Rør ricotta med presset hvidløg, olie, salt og peber, og smør et tyndt lag ud på pizzabundene. Drys med mozzarella.
Skyl squash, og skær den i tynde skiver. Riv citronskallen. Fordel squashskiver på pizzaerne, og drys med citronskal, chiliflager, salt og peber. Smuldr fetaen over pizzaerne.
Træk pizzaerne med bagepapir over på de varme bageplader, og bag dem sprøde i ovnen i 12-15 minutter. Pynt med skyllet, grofthakket mynte, og servér straks.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk