Små pizzaer med ricotta, parmaskinke og rucola

Vil du være på forkant med aftensmaden, så lav pizzadejen allerede aftenen før eller tidligt om morgenen, og lad den hæve på køl i mindst 8 timer. Skær i så fald mængden af gær ned til 5 g.

Bemærk
Hævetid: 1 time

Ingredienser

Sådan gør du

Rør gæren ud i vandet. Tilsæt sukker, salt, olivenolie og fuldkornsmel, og rør rundt. Tilsæt pizzamelet, og rør dejen sammen på en røremaskine i 5 minutter, til dejen er glat og slipper skålens kanter.
Læg dejen i en stor, ren skål smurt med lidt olie, dæk skålen med husholdningsfilm og et viskestykke, og lad dejen hæve ved stuetemperatur i 1 time.
Hæld pizzadejen ud på et meldrysset bord, og rul den tyndt ud til 4 portionspizzaer. Fordel pizzabundene på 2 bageplader med bagepapir.
Tænd ovnen på 240° varmluft, og lad 2 bageplader blive varme i ovnen.
Rør ricotta sammen med olie, salt og peber. Smør ricottablandingen på pizzabundene i et jævnt lag, og drys med finthakket rosmarin.
Træk bagepapiret med pizzaerne over på de varme bageplader, og bag pizzaerne i ovnen i ca. 10 minutter, til de er gyldne og sprøde.
Top de varme pizzaer med parmaskinke, babyspinat, semidried tomater og friskhøvlet parmesan, dryp med lidt olivenolie, og servér straks.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
27. maj 2020 af .

Foto: Columbus Leth

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar