Små pizzaer med ansjos og oliven
1. juni 2018
af
Susanne Palmqvist.
Foto: Henrik Freek
Disse små pizzaer er lækker fingermad!
Bemærk
Hævetid: I alt 1½ time.
Ingredienser
Sådan gør du
Rør gæren ud i vandet. Rør olie og salt i. Rør durummel og derefter hvedemel i, lidt ad gangen. Dejen skal være blød, men den skal kunne æltes med hænderne. Lad den hæve tildækket til dobbelt størrelse.
Tril dejen til små kugler, så der er til 2 pr. mand, og tryk kuglerne helt flade. Læg dem på bageplader med bagepapir, og tryk nogle fordybninger med fingrene.
Smør 1 spsk. tomatsauce på hver pizzabund. Top med skiver af mozzarella og oliven.
Skær hovedet af ansjoserne, åbn fisken, og skrab den indvendigt med en lille kniv. Læg dem på pizzaerne sammen med basilikumblade. Krydr med peber.
Lad pizzaerne hæve i 20-30 minutter.
Dryp med olie, og bag dem i ovnen ved 210° i ca. 20 minutter. Afkøl på en bagerist. Pak dem i bagepapir, hvis de skal transporteres.
Servér med friske tomater, oliven og basilikum.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk