Små pekannøddetærter
6. april 2021
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Stine Christiansen
De fine mini-tærter i petit four-størrelse passer perfekt på buffet- eller brunchbordet.
Bemærk
Hviletid, mørdej: I alt 1½ time
Ingredienser
Udstyr
1 mini-muffinform med 24 huller.
Sådan gør du
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Rør vaniljekornene sammen med smør, flormelis og salt. Rør ægget i. Tilsæt mandel- og hvedemel, og saml dejen uden at ælte for meget. Pak dejen i husholdningsfilm, og læg den på køl i 1 time.
Rul dejen ud med en kagerulle på et meldrysset bord. Stik dejen ud i cirkler, der er lidt større end hullerne i formen. Læg dejcirklerne ned i formen, og tryk dem forsigtigt på plads, så de dækker bund og kanter. Sæt tærtebundene på køl i 30 minutter.
Hak pekannødderne groft, bland dem med smør, farin, sirup, mel og flagesalt i en gryde, og kog massen op. Tag gryden af varmen, og rør massen sammen.
Tænd ovnen på 175°. Tag muffinformen med de små tærtebunde ud fra køl, og fordel en god teskefuld nøddefyld i hver tærtebund – fyldet må ikke nå helt op til kanten.
Bag de små pekannøddetærter i ovnen i 12-15 minutter, til fyldet er fast, og tærterne er gyldne. Tag dem ud af ovnen, og afkøl dem i formen i ca. 10 minutter.
Løft forsigtigt de små tærter ud af formen, og afkøl dem helt på en bagerist.
Servér evt. tærterne med et lille drys flormelis.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk