Små pæretærter med ingefær og mandelcreme

2. juli 2018 af .

Foto: Betina Hastoft

De yndige portionstærter kan bages i god tid, så de blot skal lunes i ovnen lige inden servering.

Ingredienser

Udstyr

seks små tærteforme, 10 cm i diameter

Sådan gør du

Flæk vaniljestangen, og skrab kernerne ud. Rør blødt smør sammen med flormelis, vaniljekorn, ingefær og salt i en skål. Rør ægget i. Tilsæt mandel- og hvedemel, og rør forsigtigt dejen sammen. Hvis dejen æltes for meget, bliver den mindre sprød.
Pak dejen ind i husholdningsfilm, og læg på køl i 1 time. Rul dejen ud med en kagerulle på et meldrysset bord.
Stik mørdejen ud i 6 cirkler med en udstikker eller et glas, der er lidt større i omkredsen end tærteformene. Beklæd de smurte tærteforme med dejen, og stil dem i fryseren i mindst 1 time.
Pisk blødt smør, sukker, vaniljekorn og æg sammen. Vend mandelmel i med en ske. Skræl ingefærstykket, riv det på den fine side af et rivejern, og rør det i mandelcremen.
Fordel mandelcremen i et jævnt lag på de kolde, ubagte tærtebunde.
Tænd ovnen på 180°. Skræl pærerne, skær dem i halve, og fjern kernehuset. Skær tynde skiver lodret ned igennem de halve pærer, men lad dem stadig hænge sammen i toppen.
Træk pæreskiverne lidt fra hinanden som en vifte, men pas på, at de ikke går fra hinanden i toppen. Læg en pærevifte oven på hver tærte, og pres dem let ned i mandelcremen. Drys et tyndt lag rørsukker over.
Bag tærterne i ovnen i 25-30 minutter, til de er flot gyldne.
Sigt lidt flormelis over de let afkølede pæretærter, og servér dem helst friskbagte og lune med kold cremefraiche til.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar