Små pæretærter med ingefær og mandelcreme
2. juli 2018
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
De yndige portionstærter kan bages i god tid, så de blot skal lunes i ovnen lige inden servering.
Ingredienser
Udstyr
seks små tærteforme, 10 cm i diameter
Sådan gør du
Flæk vaniljestangen, og skrab kernerne ud. Rør blødt smør sammen med flormelis, vaniljekorn, ingefær og salt i en skål. Rør ægget i. Tilsæt mandel- og hvedemel, og rør forsigtigt dejen sammen. Hvis dejen æltes for meget, bliver den mindre sprød.
Pak dejen ind i husholdningsfilm, og læg på køl i 1 time. Rul dejen ud med en kagerulle på et meldrysset bord.
Stik mørdejen ud i 6 cirkler med en udstikker eller et glas, der er lidt større i omkredsen end tærteformene. Beklæd de smurte tærteforme med dejen, og stil dem i fryseren i mindst 1 time.
Pisk blødt smør, sukker, vaniljekorn og æg sammen. Vend mandelmel i med en ske. Skræl ingefærstykket, riv det på den fine side af et rivejern, og rør det i mandelcremen.
Fordel mandelcremen i et jævnt lag på de kolde, ubagte tærtebunde.
Tænd ovnen på 180°. Skræl pærerne, skær dem i halve, og fjern kernehuset. Skær tynde skiver lodret ned igennem de halve pærer, men lad dem stadig hænge sammen i toppen.
Træk pæreskiverne lidt fra hinanden som en vifte, men pas på, at de ikke går fra hinanden i toppen. Læg en pærevifte oven på hver tærte, og pres dem let ned i mandelcremen. Drys et tyndt lag rørsukker over.
Bag tærterne i ovnen i 25-30 minutter, til de er flot gyldne.
Sigt lidt flormelis over de let afkølede pæretærter, og servér dem helst friskbagte og lune med kold cremefraiche til.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Klassisk pæretærte