Små nøddetærter
1. juni 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Betina Hastoft
Små, lækre nøddetærter, der slet ikke er til at stå for. Tærtebundene består af mørdejsskaller, som smager bedst, når de er helt sprøde – tricket er at ælte mørdejen hurtigt.
Ingredienser
Udstyr
25 små linse-, muffin- eller tærteforme, ca. 5 cm i diameter
Sådan gør du
Blend smør i en foodprocessor, til det bliver cremet. Tilsæt flormelis, salt og hvedemel, og blend, til dejen er som rasp.
Tilsæt ægget, og blend igen, til dejen netop samler sig. Form den hurtigt til en kugle med hænderne uden at ælte for meget.
Pak dejen i husholdningsfilm, og læg den på køl i mindst 30 minutter.
Rul dejen ud på et meldrysset bord, og udstik den i små cirkler, der er 3-4 cm større i diameter end hullerne i de bageforme, du anvender.
Pensl formene med lidt smeltet smør. Placér en dejcirkel i hver bageform, og pres siderne op, så du får små tærtebunde med kanter.
Bag tærtebundene i en 180° varm ovn i 8-10 minutter, og afkøl dem på en bagerist.
Hak de 3 slags nødder groft. Smelt sukker langsomt på en pande, til det får en gylden og karamelagtig konsistens.
Bland fløde og nødder i karamellen, og rør det hele hurtigt sammen. Fordel straks det varme nøddefyld i tærtebundene.
Stil minitærterne et køligt sted i mindst 15 minutter, så nøddefyldet kan stivne. Pynt evt. kagerne med lidt frysetørrede bær.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk