Små nøddekager med citroncreme og blåbær
3. juli 2019
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Betina Hastoft
De små kager med saftige nøddebunde, citroncreme og blåbær gør sig godt på både kaffebordet og som afslutning på festmiddagen.
Bemærk
Kagerne smager bedst kolde, så beregn gerne lidt tid på køl inden servering.
Ingredienser
Udstyr
1 bradepande, 25 x 28 cm
1 udstikkerform, 9-10 cm i diameter
1 sprøjtepose med stjernetylle
Sådan gør du
Tænd ovnen på 125°. Fordel hasselnødderne i en bradepande med bagepapir, og rist dem i ovnen i ca. 30 minutter. Gnid hinderne af dem i et rent viskestykke. Afkøl nødderne, og hak dem fint.
Skru ovnen op på 160°. Pisk sukker og smør blødt og cremet med en elpisker i en skål, og pisk derefter æg i 1 ad gangen.
Rør nødderne i dejen, og vend mel og bagepulver i.
Hæld dejen i den smurte bradepande, og bag kagen i ovnen i ca. 20 minutter. Vend den ud af bradepanden, og afkøl på en rist.
Udstik bundene med udstikkerformen, og flæk dem på midten
Pisk lemoncurd, marscarpone og fløde let, luftigt og cremet med en elpisker i en skål, og fyld cremen i en sprøjtepose.
Sprøjt halvdelen af cremen ud i små toppe halvdelen af bundene, og fordel halvdelen af blåbærrerne ovenpå.
Læg resten af kagebundene ovenpå, og pynt toppen med resten af cremen, blåbær og evt. spiselige blomster.
Servér straks, eller sæt kagerne i køleskabet et par timer indtil servering.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk