Små napolitanske boller
30. september 2021
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Betina Hastoft
Servér de små lækre brød som morgenboller eller sandwichbrød. Som navnet antyder, stammer de fra Italien, hvor de kaldes panini cafoni.
Bemærk
Hviletid: I alt ca. 12 timer.
Ingredienser
Sådan gør du
Rør gær, surdej, vand og mel godt sammen i en skål. Tilsæt salt, og rør massen til en klistret dej.
Dæk skålen med husholdningsfilm, og lad dejen hvile 10 timer, eller til den er hævet til tredobbelt størrelse.
Form dejen til ovale brød, og læg dem på en bageplade med bagepapir. Lad brødene hvile 1½ time under et fugtigt viskestykke.
Tænd ovnen på 250°, og stil en lille bradepande ind i bunden af ovnen.
Sæt bollerne ind i den varme ovn, og hæld lidt kogende vand i bradepanden. Sænk temperaturen til 225°, og bag bollerne ca. 16 minutter, til de er gyldne og sprøde.
Tip!
Ønsker du grovere boller, kan du erstatte 100 g af hvedemelet med fuldkornsmel.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Grundopskrift på surdejsboller