Små marengsreder med citroncreme

6. april 2021 af .

Foto: Columbus Leth

Disse små marengsreder er den perfekte dessert, når du vil forberede for gæsterne i god tid. Kombinationen af sød og sej marengs passer perfekt sammen med den syrlige citroncreme.

Bemærk
Det er vigtigt, at du ikke åbner lågen til ovnen, mens marengsen bager, da de ellers vil falde sammen.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 120°. Pisk æggehviderne stive i en skål med en elpisker, til de danner hvide toppe.
Tilsæt lidt flormelis ad gangen i skålen, imens du pisker.
Tilsæt eddike og salt, og pisk videre, indtil du har en tyk og sej marengs.
Hæld massen i en sprøjtepose med en stjernetyl. Sprøjt cirkler med marengsmassen på en bageplade med et bagepapir, så det ligner små reder.
Bag marengsene nederst i ovnen i ca. 50 minutter. Sluk for ovnen, og lad den køle helt ned, inden du tager marengsene ud.
Pisk fløden luftig i en skål med en elpisker.
Tilsæt lemoncurd i fløden, og bland forsigtigt skummet til en ensartet masse.
Fordel cremen over rederne lige inden servering.
Bland pistacienødder og honning sammen i en lille skål, og fordel dem over citroncremen.

Tip!

Desserten smager også lækkert med frisk frugt på toppen i stedet for nødder.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar