Små marengskager med lemoncurd
Kombinationen af sprød marengs, flødeskum og frisk frugt er umådelig svær at modstå og en dejlig nem dessert at trylle frem.

31-60 min.
(1)
31. maj 2018 af Camilla Biesbjerg MarkussenFoto: Betina Hastoft
Bemærk:Bagetid: 1 time.
Ingredienser
stk.
Marengskager
- æggehvider
- 4
- sukker
- 100 g
- flormelis
- 100 g
- majsstivelse
- 1 tsk.
- salt
- 1 knsp.
- usaltede pistacienødder uden skal
- 60 g
Fyld og pynt
- piskefløde
- 2½ dl
- moden mangoer
- 1
- blåbær
- 100 g
- granatæbler
- 1
- lemoncurd
- 200 g
- citronmelisse (kan undlades)
- 1 håndfulde
Sådan gør du
Marengskager
Tænd ovnen på 120°. Læg bagepapir på en bageplade.
Pisk æggehvider stive med en elpisker eller i en røremaskine. Tilsæt sukker lidt ad gangen, til marengsen er helt stiv og blank. Vend forsigtigt flormelis, majsstivelse, salt og grofthakkede pistacienødder i marengsen med en dejskraber. Gem lidt af pistacienødderne til pynt.
Smør marengsmassen ud på bagepladen i passende store fuglereder, og lav en fordybning i hver fuglerede med bagsiden af en ske.
Bag marengskagerne i ovnen i 1 time, sluk så for ovnen, men lad marengskagerne køle af, mens de stadig står i ovnen.
Fyld og pynt
Pisk fløden til blødt skum med en elpisker. Skræl mangoen, og skær frugkødet i tern. Skyl blåbær. Halvér granatæblet, og pil de spiselige kerner ud.
Servering
Læg 1 spsk. lemoncurd på hver marengskage, og top med flødeskum, mango, blåbær og granatæblekerner. Pynt med pistacienødder og evt. citronmelisse. Servér kagerne straks.
Tip!
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Vælg det ønskede antal stjerner