Små marengskager med lemoncurd
1. juni 2018
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
Kombinationen af sprød marengs, flødeskum og frisk frugt er umådelig svær at modstå og en dejlig nem dessert at trylle frem.
Bemærk
Bagetid: 1 time.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 120°. Læg bagepapir på en bageplade.
Pisk æggehvider stive med en elpisker eller i en røremaskine. Tilsæt sukker lidt ad gangen, til marengsen er helt stiv og blank. Vend forsigtigt flormelis, majsstivelse, salt og grofthakkede pistacienødder i marengsen med en dejskraber. Gem lidt af pistacienødderne til pynt.
Smør marengsmassen ud på bagepladen i passende store fuglereder, og lav en fordybning i hver fuglerede med bagsiden af en ske.
Bag marengskagerne i ovnen i 1 time, sluk så for ovnen, men lad marengskagerne køle af, mens de stadig står i ovnen.
Pisk fløden til blødt skum med en elpisker. Skræl mangoen, og skær frugkødet i tern. Skyl blåbær. Halvér granatæblet, og pil de spiselige kerner ud.
Læg 1 spsk. lemoncurd på hver marengskage, og top med flødeskum, mango, blåbær og granatæblekerner. Pynt med pistacienødder og evt. citronmelisse. Servér kagerne straks.
Tip!
Lemoncurd er en syrlig citroncreme, som kan købes på glas i velassorterede supermarkeder. Du kan også sagtens selv lave lemoncurd! Gå ind på spisbedre.dk, og skriv ”lemoncurd” i søgefeltet – så kommer der en god opskrift frem.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk