Små marengskager med lemoncurd

Kombinationen af sprød marengs, flødeskum og frisk frugt er umådelig svær at modstå og en dejlig nem dessert at trylle frem.

Små marengskager med lemoncurd
31-60 min.

(1)

31. maj 2018 af Camilla Biesbjerg MarkussenFoto: Betina Hastoft
Bemærk:Bagetid: 1 time.

Ingredienser

stk.

Marengskager

æggehvider
4
sukker
100 g
flormelis
100 g
majsstivelse
1 tsk.
salt
1 knsp.
usaltede pistacienødder uden skal
60 g

Fyld og pynt

piskefløde
2½ dl
moden mangoer
1
blåbær
100 g
granatæbler
1
lemoncurd
200 g
citronmelisse (kan undlades)
1 håndfulde

Sådan gør du

Marengskager

Tænd ovnen på 120°. Læg bagepapir på en bageplade.
Pisk æggehvider stive med en elpisker eller i en røremaskine. Tilsæt sukker lidt ad gangen, til marengsen er helt stiv og blank. Vend forsigtigt flormelis, majsstivelse, salt og grofthakkede pistacienødder i marengsen med en dejskraber. Gem lidt af pistacienødderne til pynt.
Smør marengsmassen ud på bagepladen i passende store fuglereder, og lav en fordybning i hver fuglerede med bagsiden af en ske.
Bag marengskagerne i ovnen i 1 time, sluk så for ovnen, men lad marengskagerne køle af, mens de stadig står i ovnen.

Fyld og pynt

Pisk fløden til blødt skum med en elpisker. Skræl mangoen, og skær frugkødet i tern. Skyl blåbær. Halvér granatæblet, og pil de spiselige kerner ud.

Servering

Læg 1 spsk. lemoncurd på hver marengskage, og top med flødeskum, mango, blåbær og granatæblekerner. Pynt med pistacienødder og evt. citronmelisse. Servér kagerne straks.

Tip!

Lemoncurd er en syrlig citroncreme, som kan købes på glas i velassorterede supermarkeder. Du kan også sagtens selv lave lemoncurd! Gå ind på spisbedre.dk, og skriv ”lemoncurd” i søgefeltet – så kommer der en god opskrift frem.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Måske du også kan li'