Små marengsbunde med is og kompot

De små nøddemarengs kaldes også fugleredder, og her serveres de med en god vaniljeis og hjemmelavet stikkelsbærskompot, der giver et friskt og syrligt tvist.

Små marengsbunde med is og kompot
31-60 min.

(0)

27. august 2019 af Gitte Heidi RasmussenFoto: Betina Hastoft

Ingredienser

personer

Marengsbunde

æggehvider
2
sukker
150 g
eddike
1 tsk.
hasselnøddekerner (ristede og afskallede)
75 g

Stikkelsbærkompot

stikkelsbær
350 g
vand
½ dl
vaniljestænger
½
citronskal
1 tsk.
sukker
150 g
majsstivelse
2 g
vand til majsstivelsen
1 dl

TIl servering

vaniljeis
1 liter
frisk mynte
1 håndfulde

Sådan gør du

Marengsbunde

Varm ovnen op til 115°. Pisk æggehviderne stive. Pisk eddike og sukker i lidt ad gangen, og fortsæt med at piske, til massen er sej.
Rør hasselnødderne i (gem lidt til pynt), og sæt 4-6 små marengsbunde på en bageplade beklædt med bagepapir.
Lav en lille fordybning i midten af hver marengs med bagsiden af en ske. Bag marengsene i ca. 40 minutter, så de er sprøde udenpå og seje indeni.

Stikkelsbærkompot

Skyl og nip stikkelsbærrene. Kom dem i en gryde sammen med vand, vaniljestang, citronskal og sukker.
Bring det langsomt i kog, og lad det simre, til bærrene er møre, ca. 8 minutter.
Rør majsstivelse og vand sammen til en jævning, og hæld den i kompotten i en tynd stråle, mens du rører rundt. Kog kompotten i 2-3 minutter, og smag evt. til med sukker.
Anret kompotten på marengsbunden sammen med is, og drys med de sidste nødder og evt. lidt mynte.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Måske du også kan li'