Små marengsbunde med is og kompot
De små nøddemarengs kaldes også fugleredder, og her serveres de med en god vaniljeis og hjemmelavet stikkelsbærskompot, der giver et friskt og syrligt tvist.

31-60 min.
(0)
27. august 2019 af Gitte Heidi RasmussenFoto: Betina Hastoft
Ingredienser
personer
Marengsbunde
- æggehvider
- 2
- sukker
- 150 g
- eddike
- 1 tsk.
- hasselnøddekerner (ristede og afskallede)
- 75 g
Stikkelsbærkompot
- stikkelsbær
- 350 g
- vand
- ½ dl
- vaniljestænger
- ½
- citronskal
- 1 tsk.
- sukker
- 150 g
- majsstivelse
- 2 g
- vand til majsstivelsen
- 1 dl
TIl servering
- vaniljeis
- 1 liter
- frisk mynte
- 1 håndfulde
Sådan gør du
Marengsbunde
Varm ovnen op til 115°. Pisk æggehviderne stive. Pisk eddike og sukker i lidt ad gangen, og fortsæt med at piske, til massen er sej.
Rør hasselnødderne i (gem lidt til pynt), og sæt 4-6 små marengsbunde på en bageplade beklædt med bagepapir.
Lav en lille fordybning i midten af hver marengs med bagsiden af en ske. Bag marengsene i ca. 40 minutter, så de er sprøde udenpå og seje indeni.
Stikkelsbærkompot
Skyl og nip stikkelsbærrene. Kom dem i en gryde sammen med vand, vaniljestang, citronskal og sukker.
Bring det langsomt i kog, og lad det simre, til bærrene er møre, ca. 8 minutter.
Rør majsstivelse og vand sammen til en jævning, og hæld den i kompotten i en tynd stråle, mens du rører rundt. Kog kompotten i 2-3 minutter, og smag evt. til med sukker.
Anret kompotten på marengsbunden sammen med is, og drys med de sidste nødder og evt. lidt mynte.
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Vælg det ønskede antal stjerner