Små marengsbunde med is og kompot
27. august 2019
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Betina Hastoft
De små nøddemarengs kaldes også fugleredder, og her serveres de med en god vaniljeis og hjemmelavet stikkelsbærskompot, der giver et friskt og syrligt tvist.
Ingredienser
Sådan gør du
Varm ovnen op til 115°. Pisk æggehviderne stive. Pisk eddike og sukker i lidt ad gangen, og fortsæt med at piske, til massen er sej.
Rør hasselnødderne i (gem lidt til pynt),og sæt 4-6 små marengsbunde på en bageplade beklædt med bagepapir.
Lav en lille fordybning i midten af hver marengs med bagsiden af en ske. Bag marengsene i ca. 40 minutter, så de er sprøde udenpå og seje indeni.
Skyl og nip stikkelsbærrene. Kom dem i en gryde sammen med vand, vaniljestang, citronskal og sukker.
Bring det langsomt i kog, og lad det simre, til bærrene er møre, ca. 8 minutter.
Rør majsstivelse og vand sammen til en jævning, og hæld den i kompotten i en tynd stråle, mens du rører rundt. Kog kompotten i 2-3 minutter, og smag evt. til med sukker.
Anret kompotten på marengsbunden sammen med is, og drys med de sidste nødder og evt. lidt mynte.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk