Små mandeltærter med bær
8. oktober 2019
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Betina Hastoft
Den lækreste små tærter med en sprød bund af mørdej toppet med en sød mandelcreme og masser af friske bær. En rigtig fin sommerdessert!
Ingredienser
Udstyr
6 små tærteforme, ca. 8 cm
Sådan gør du
Bland sukker, vanilje, hvedemel og mandelmel. Smuldr smørret i blandingen, og saml dejen med æg. Læg dejen i køleskabet i ca. 30 minutter.
Varm ovnen op til 180°. Rul mørdejen ud, og læg den i de smurte tærteforme.
Rør sukker og smør blødt og cremet. Rør æggene i 1 ad gangen, og rør mandelmelet i.
Fyld mørdejsbundene med mandelcreme, og bag tærterne i ovnen i 20-25 minutter, til de er gyldne og mandelcremen er fast. Afkøl på rist.
Pynt tærterne med friske bær, og drys med flormelis inden servering.
Tip!
Du kan også bage 1 stor tærte, så skal tærteformen være ca. 24 cm i diameter eller 1 firkantet 22 x 22 cm.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk