Små mandeltærter med bær

8. oktober 2019 af .

Foto: Betina Hastoft

Den lækreste små tærter med en sprød bund af mørdej toppet med en sød mandelcreme og masser af friske bær. En rigtig fin sommerdessert!

Ingredienser

Udstyr

6 små tærteforme, ca. 8 cm

Sådan gør du

Bland sukker, vanilje, hvedemel og mandelmel. Smuldr smørret i blandingen, og saml dejen med æg. Læg dejen i køleskabet i ca. 30 minutter.
Varm ovnen op til 180°. Rul mørdejen ud, og læg den i de smurte tærteforme.
Rør sukker og smør blødt og cremet. Rør æggene i 1 ad gangen, og rør mandelmelet i.
Fyld mørdejsbundene med mandelcreme, og bag tærterne i ovnen i 20-25 minutter, til de er gyldne og mandelcremen er fast. Afkøl på rist.
Pynt tærterne med friske bær, og drys med flormelis inden servering.

Tip!

Du kan også bage 1 stor tærte, så skal tærteformen være ca. 24 cm i diameter eller 1 firkantet 22 x 22 cm.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar