Små mandelkranse med kakao, kokos og likør
1. juni 2018
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
De små søde mandelkranse er baseret på en klassisk opskrift på financiers – en blød og saftig kage fra Frankrig, som primært består af mandler og æggehvider.
Ingredienser
Udstyr
10 små kugelhopf-forme 6-7 cm i diameter
Sådan gør du
Tænd ovnen på 180°. Smør de små forme grundigt med smør eller olie.
Bland mandelmel, flormelis, hvedemel, vaniljepulver, bagepulver, salt, kakao og kokosmel sammen i en skål.
Smelt smørret, og lad det køle let af. Rør æggehvider, mandellikør og det smeltede smør i melblandingen, så du får en jævn og sammenhængende dej.
Fordel dejen i formene, og bag kagerne i ovnen i 20 minutter. Tag kagerne ud af ovnen, og lad dem stå i 2-3 minutter, før de tages ud af formene. Afkøl dem helt på en rist.
Drys kagerne med sigtet flormelis. Servér med ribs eller tranebær.
Tip!
De små forme, som er brugt i denne opskrift, hedder kugelhopf-forme og fås fx hos Kunst & Køkkentøj (kunstogkokkentoj.dk) og i velassorterede isenkrambutikker. Alternativt kan du sagtens bage kagerne i almindelige muffinforme.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk